dijous, 6 de setembre del 2012

No ens ho poden cridar més clar.

D'Ocata al Grau

Seguim per les velles però sempre rejovenides  sendes del totalitarisme. El tenim al davant, fent-nos senyals  a crits,
i europa, així, en minúscules, empetitida, torna a rendir-se. 
Hem d'esperar que comencin a cremar llibres?
Hi farem finalment alguna cosa, aleshores? 
Hi serem a temps? 




5 comentaris:

  1. Una mala entrada per uns dies com aquests, d'eufòria generalitzada a Catalunya. Ara bé, fa tocar de peus a terra. Cal que ho tinguem present, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet aquest post se'm va colar a mig fer. Estic llegint els articles de Joseph Roth dels 30's, entre d'altres coses, una mena d'autòpsia de l'ànima alemanya, podriem dir. De la seva autodestrucció en el camí cap a la destrucció dels jueus. I al veure aquest video em vaig embalar, perquè hi han paral·lelismes que fan feredat de tant clars. En fi, he de parlar de la clarividència de Roth, que en cada article fa llum i més llum entre tantes ombres.

      També volia fer una entrada-pregunta, que no podré fer perquè no en tinc la foto, que deunidoret com altera la pau mental d'un servidor. Això és un profe, super proge, que porta una samarreta del Che Guevara. Què fas quan algú que ha d'educar el teu fill porta aquestes coses?

      En fi, miraré de fer una entrada compensatòria-estimulant de cara a l'11. Ja tinc una samarreta a punt

      Elimina
  2. Fa temps que tenim pensat fer una entrada sobre aquest "tema". És alarmant. I és molt difícil contenir-se i mantenir les formes.

    ResponElimina
  3. Alarmant doblement. Pel fonamentalisme pròpiament i per l'actitud (o, directament, la no-actitud) passiva d'Europa de l'altre. Sembla que no hem après res. O no hem après res?
    Esperem que aquesta entrada hi faci una mica més de llum.

    ResponElimina
  4. No es tracta de passivitat. És por. Recorda massa l'actitud de l'Europa "civilitzada" amb els totalitarismes del segle passat. Això és la torna.
    I, diguem el que diguem, poca llum podrem aportar, amic.

    ResponElimina